perjantai 2. marraskuuta 2018

Parannuskeinoja

Mä olen aika hankala asiakas. En oikein usko mihinkään tuotteeseen tai palveluun niin paljoa että vannoisin sen nimeen. En usko lääkkeisiin, hopeaveteen, homeopatiaan tai eteerisiin öljyihin. Ravintokin on niin moniulotteinen asia, että mikä on toiselle hyvä, ei ole sitä toiselle. Uskon että monella asialla on vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. En pois sulje etteikö kaikki voisi auttaa vähän tai joku asia enemmän toiselle kuin jollekulle toiselle. Lääkkeiden teho tosin lienee aika kiistaton, mutta niin on sekin fakta että niistä voi olla sivuvaikutuksia. Jokaisen pitäisi itse lukea pakkauksen takaa haittavaikutukset ja punnita hyödyt ja haitat itse, eikä luottaa sokeasti vain siihen mitä lääkäri sanoo.  Pidän luonnollisia ainesosia vähä riskisimpinä, joskin myönnän että lääkkeet ovat tarpeen joissakin tapauksissa.

Hopeavettä olen käyttänyt jo jonkin aikaa. Sisäisestikkin. Vähän aikaa sitten uutisoitiin hopeaveden olevan myrkyllistä . Uutisessa vaan unohdettiin kertoa kyseisen hopeaveden olevan colloidihopeaproteiinia, joka sisältää hopeaa 300 000 ppm, kun tavallisesti hopeavedessä on hopeaa 10 ppm... 
Saa nähdä siirtyykö hopeaveden myynti jatkossa apteekkeihin vai loppuuko kokonaan. Nyt sitä ei sieltä saa.

Homeopatiasta on kokemusta vain yhdestä pilleripurkista, flunssan torjunnassa.

Lääkkeitä vältän viimeiseen asti. Antibiootteja ei ole tarvinnut syödä aikoihin - en muista milloin viimeksi. Nykyään näyttää olevan muotia pienen korvatulehduksen tullessa rynnätä lääkäriin hakemaan antibiootteja. 80% korvatulehduksista ei antibiootti tepsi. Onko korvatulehduksen aiheuttajana bakteeri vai virus on hankala todentaa, joten varmuuden vuoksi lääkäri määrää antibioottia.
Mitään uskoa mikä auttaa minulla ei ole, sillä käytän iloisesti sekaisin homeopatiaa ja hopeavettä sekoitettuna kansan parannuskeinoihin ja joskus jopa joitakin lääkkeitäkin saatan ottaa. 

Eteeriset öljyt tulivat sattumalta kuvioihin sukulaisen kautta. En tiedä onko niistä apua vai ei. Olen kallistumassa siihen että uskolla on asiansa pelissä. Rauhoittava tuoksu todellakin rauhoittaa, jos sen uskoo tekevän niin. Pelkkä ajatus rauhoittavasta vaikutuksesta rauhoittaa. Monet asiat ovat kiinni mielestä ja omalla tavallani uskon että eteerisistä öljyistä on apua, jos niihin uskoo. Kasveissa on samoja vaikuttavia lääkeaineita kuin lääkkeissäkin - useat kasvit ovat toimineet lääkkeinä ennen vanhaan, mutta nykyään samankaltaisia aineita tehdään keinotekoisesti. Eteerisissä öljyssä on suuri määrä kyseisen kasvin vaikuttavaa ainesosaa. Mutta auttavatko aineet diffuuserissä? Tuoksu ainakin on hyvä. Aromaterapeutti käyttää öljyä hieronnassa... hierontakin on jo itsessään rentouttavaa.
Lasten korvatulehdukseen on auttanut valkosipulin murskaaminen sukkaan ja sukalla korvaa painaminen. Ainakin osa tehosta on varmasti enemmän henkistä, eikä se pienennä yhtään kikan parantavaa vaikutusta!

Selkäkivun kanssa on käyty kalevalaisella jäsenkorjaajalla, joka pisti selän heti kuntoon. Fyssari ei auttanut, mutta kalevalainen jäsenkorjaaja sai jalat alta vievän iskias vaivan kuntoon. Kalevalaista jäsenkorjaajaa tosin ei ole syytä niputtaa uskomushoitoihin, sillä sen avusta on tutkimustietoakin olemassa.

Yöllä tuli tunne että flunssa on kohta tulossa. Heitin huiviin homeopaattisia pillereitä, nenän alle sipaisin eteeristä öljyä ja villasukkaan murskasin valkosipulin kynnen. Aamulla oli vielä vähän flunssainen olo ja jatkoin pillereiden syöntiä ja eteerisen öljyn kanssa. Otimpa ruokalusikallisen hopeavettäkin kerran tunnissa. Nyt istun kirjoittamassa tätä postausta ja diffuuseri pöhisee vieressä. 
En tiedä mikä keinoista auttoi vai auttoiko mikään. Tai ehkä oma vastutuskyky tuhosi pöpön ennen kuin se ehti kunnolla tullakaan... Ken tietää?

Mitä erilaisia hoitomuotoja te käytätte?

Kurkkaappa myös instagramin puolelle @Tiamust

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti