sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Varaslähtö Jouluun!




Otettiin tyttöjen kanssa varaslähtö Jouluun ja leivottiin perinteisiä vaaleita pipareita.


Pienempi kyllä keskittyi lähinnä taikinan syömiseen...

Joidenkin mielestä vaaleat piparit on mauttomia, mutta mun mielestä hyviä ja tytötkin tykkäsivät. Ohjeen olen joskus löytänyt jostakin vanhasta keittokirjasta.

PERINTEISET VAALEAT PIPARIT

250g voita
2dl sokeria
1dl kermaa
2,5dl perunajauhoja
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2tl kaardemummaa
Ripaus kanelia

Sekoita kaikki aineet sekaisin. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin ja leivo pipareiden tapaan. Paista 200 asteessa noin 10min.

Gluteiinittoman ja maidottoman version tästäkin taikinasta saa korvaamalla vehnäjauhot gluteiinittomilla jauhoilla ja korvaamalla kerman vedellä/vuohenmaidolla ja voin margariinillä.

1 kommentti:

  1. Molemmat näyttävät hyvinkin keskittyneiltä. Onnellista joulun odotusta teille!

    VastaaPoista