maanantai 8. kesäkuuta 2015

Raparperimehu

Ronjan mielestä on parasta kerätä pihalta yhdessä kasveja ja valmistaa niistä jotain syötävää. Välillä lypsämme Wilma-kutusta maitoa, haemme kanalasta kananmunia, pensaan alta nokkosia ja teemme nokkoslettuja. Kyytipojaksi omatekemää voikukkahilloa.

Tällä kertaa teimme raparperimehua.

Raparperejä
1 sitruuna
Sokeria
Vettä

 Laita kuoritut ja pilkotut raparperit ja viipaloitu (luomu) sitruuna kattilaan. Laita kattilaan sen verran vettä että raparperit juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 20minuuttia, mutta älä sekoita seosta, jotta mehusta ei tulisi sameaa. Kaada seos harsokankaan läpi ja mittaa mehun määrä. Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää 5-6dl sokeria yhtä mehulitraa kohti. Kiehauta ja kaada mehu suppilonläpi puhtaisiin kuumennettuihin pulloihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti