tiistai 2. kesäkuuta 2015

Pihojemme riesa: voikukka

Monet pitävät voikukkaa riesana, mutta meillä se nähdään vähän toisin. Voikukan lehtiä voi käyttää salaatteihin, varjossa kasvaneet lehdet eivät ole niin kirpeitä. Nupuista voi tehdä vaikkapa kapriksia ja kukkia voi myös syödä. Kätevin tapa poistaa kukinnoista ötökät on upottaa kukat suolaveteen. Meidän uusin herkku on voikukkahillo. Sitä aijon säilöä kellariin talven varallekin muutamia purkkeja.
Hillo on loistavan makunsa lisäksi myös ihanan väristä!


Ensin kerätään voikukan kukintoja, mikäli terälehtien nypinnässä on mukana kaksi riiviötä, niin suosittelen keräämään kukintoja reilusti ;)


Hillon resepti kuuluu näin:
Litra voikukan terälehtiä (kerättynä noin kaksi-kolme litraa voikukkia)
5dl vettä
5dl hillosokeria
puolikas sitruuna

Kerää voikukankukinnot ja revi terälehdet irti. Huuhtele terälehdet.
Kiehauta vesi ja lisää terälehdet ja puolikas sitruuna veden joukkoon. Anna kiehua noin 20min. 
Kaada harsokankaan läpi ja anna valua jonkin aikaa. 
Kaada kukkavesi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä sen aikaa että sokeri liukenee.
Kaada seos kuumennettuihin lasipurkkeihin.

2 kommenttia:

  1. Viime kesänä tein kanssa vastaavaa marmeladia. Oli tosi hyvää juustojen ja keksien kanssa. Täytys taas tehä, kun jostain keksis aikaa! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hyvää! Saattaa olla että salaisuus on sokerissa ;)

    VastaaPoista